ŞELASYON TEDAVİSİ

ŞELAŞYON TEDAVİSİ NEDİR? Vücutta biriken toksik minerallerin ve metallerin kuvvetle bağlanarak bağırsaklardan emilmesinin engellenmesine ve vücuttan uzaklaştırılmasına “şelasyon” denir. Şelasyon bedende biriken zehirli mineral ve metallerin atılması amacıyla yapılır. Demir,kurşun,kadmiyum,civa bu yöntemlerle atılabilir. Damar yoluyla EDTA (etilen diamin tetra asetik asit) verilir. Çok kez vitamin B, C, magnezyum ve çinko birlikte verilir. Uygulama haftada 2 defa yapılır ve bu işlem…

Devamı

GLUTATYON TEDAVİSİ

Glutatyon Tedavisi Yaşlanma geciktirici (antiaging) özelliği ile glutatyon molekülü, sağlklı ve uzun yaşamanın sırlarını içerisinde barındıran, üç aminoasitten oluşan peptidtir.     Glutatyon Tedavisi Nedir? Glutatyon, insan vücuduna zarar veren ve sürekli oluşan serbest radikaller ve reaktif toksik maddeleri etkisiz hale getirerek vücudun korunmasını sağlayan çok güçlü bir antioksidandır. Sağlıklı olmak ve vücudun birçok hastalıktan korunmasını sağlayan moleküller arasında en…

Devamı

OZON TEDAVİSİ

Ozon Tedavisi   Ozon (O³), 3 atomlu bir moleküldür ve oksijenin (O²) çok yüksek enerji taşıyan bir şekildir. Tıpta kullanılan ozon özel jeneratörlerde saf oksiyen üretilir. Ozon, güçlü okside edici özelliğinden dolayı mikroorganizmaları öldürür ve toksinleri nötralize eder.   Tekrarlanan düşük dozda ozon uygulamaları sonucunda antioksidan sistem güçlendirilerek oksidatif strese karşı direnç gelişir.   Hücre ve dokulara giden kan dolaşımın…

Devamı

BOYUN FITIĞINA YÖNELİK TEDAVİ UYGULAMALARI

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi Fizyoterapi Yöntemleri Manuel terapi, Osteopati, Psikonöroimmünoloji, Gtos terapi, Egzersiz tedavisi uygulanırken beslenme takviyeleri de bütüncül tedavi yöntemleri içerisinde yerini alır. Fizyoterapistin amacı kişiyi ağrıya bağımlı ve hareketsiz bir yaşamdan hareketli, ağrısız ve bağımsız bir yaşama kavuşturmaktır.   Boyun Fıtığı Nedir ? Boyun fıtığı nedir ? sorusunu merak ediyorsanız buyrun cevabı. Vücudumuzun ağırlığını taşıyan ve vücudumuza şekil…

Devamı

ORTOPEDİK REHABİLİTASYON

Ortopedik Rehabilitasyon Nedir? Ortopedik rehabilitasyon, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanlarında özelleşmiş bir alt birim olup oldukça yoğun bir hastalık grubuna bakmaktadır. Ortopedik rehabilitasyona uygun olan hasta, fizik tedavi uzmanı tarafından değerlendirildikten sonra hastaya özel rehabilitasyon programı hazırlanır ve bu süreçte hasta ve fizyoterapist birebir çalışmaya başlar. Tedavinin süresi ve yapılacak seans sayısı hastanın problemlerine göre değişkenlik gösterir. Ortopedik Rehabilitasyonun Amaçları…

Devamı

KİREÇLENME VE EKLEM AĞRILARI

KİREÇLENME Dejeneratif eklem hastalığı olan osteoartrit halk arasında kireçlenme olarak bilinmektedir. 50 yaş üzerindeki kişilerde en sık görülen eklem hastalığıdır. Kireçlenme vücuttaki herhangi bir eklemi etkileyebilir. En sık etkilediği eklemler eller, kalça, diz ve omurgadır. Osteoartritte eklem kıkırdak yapısında bozulma oluşur. Bunun sonucu olarak eklem kıkırdağının altındaki kemik dokusunda değişiklikler meydana gelir. Kemikteki büyümeler ve eklem kenarındaki çıkıntılar eklemlerin normal…

Devamı

PEDİATRİK REHABİLİTASYON

Pediatrik Rehabilitasyon Nedir? Pediatrik rehabilitasyon programı, çocuklar için kapsamlı multi disipliner rehabilitasyon bakımı hizmeti sunmaktadır. Amaç, her bir çocuğun yeteneklerini en üst düzeye çıkarırken, engellerin etkilerini en aza indirmektir. Bu, aile merkezli bir ortamda sağlanan en yüksek kalitenin etkin rehabilitasyonu ile gerçekleştirilir. Bozulmanın doğasına ve çocuğun ihtiyaçlarına bağlı olarak, tedavi çeşitli ortamlarda gerçekleşir ve mümkün olan en yüksek seviyedeki fonksiyonu teşvik…

Devamı

SKOLYOZ VE OMURGA EĞRİLİKLERİ

Skolyoz (Omurga Eğriliği) Nedir? Omurgamız başımız ile bacaklar arasında uzanan ve vücut ağırlığımızın üçte ikisini taşıyan bir köprü gibidir. Omurgamız, omur denilen 23 tanesi hareketli toplam 33 kemikten oluşur. Bu kemikler birbirlerine bağ dokusu, eklemler ve disk dediğimiz yastıkçıklarla bağlanır. Aynı zamanda hareketleri sağlayan ve omurların her birine bağlanan güçlü omurga çevresi kaslarımız vardır. Merkezi sinir sisteminin en önemli bölümlerinden…

Devamı

NÖROLOJİK REHABİLİTASYON

Nörolojik Rehabilitasyon Nedir? Nörolojik rehabilitasyon veya nörorehabilitasyon, hastanın sinir sisteminde meydana gelen bir rahatsızlığa bağlı olarak zarar gören yürüme, konuşma ve hareket gibi işlevlerini iyileştirmeyi, semptomlarını azaltmayı, yaşam kalitesini artırmayı ve hastayı en üst seviyede bağımsızlık düzeyine ulaştırmayı amaçlayan bir rehabilitasyon tedavisi türüdür. Nörolojik rehabilitasyon ihtiyacını doğurabilecek semptomlar şunlardır:  Kas zayıflığı ve anormal kas tonusu  Ağrı  Yürüme güçlüğü  Yemek yeme, giyinme, banyo yapma,…

Devamı

TIBBİ BOTİLİNUM TOKSİN UYGULAMALARI

Botulinum Toksin (Botox Enjeksiyonları) Botulinum toksini aslında bir bakterinin ürettiği son derece zehirli bir toksindir. Bu toksin kas sinir iletimini etkileyen kasta gevşek bir felç yapar. Bu felç yaklaşık 3-4 ay kadar sürer zamanla etkisi geçer. Bu özelliği nedeni ile felç geçiren hastalarda (inme-hemipleji, parapleji, spastik paraparezi) ortaya çıkan aşırı kas kasılmalarında, istemsiz kas hareketlerinde, spastik çocuklarda ortaya çıkan kas…

Devamı

Doç Dr. Demet Demircioğlu © 2023. Her hakkı saklıdır

Randevu Al
WhatsApp
Language »