Romatizmal Ağrı Tedavisi
Romatizmal Ağrı Tedavisi Nasıl Olur? Romatizma gibi günlük yaşam kalitesini ve hareket etme kabiliyetini etkileyen kronik hastalıklarda tedavi, süreklidir. Hastanın yaşam şeklini, beslenme alışkanlıklarını tedaviye hizmet edecek şekilde düzenlemesi gerekir.
Romatizmal ağrı tedavileri sayesinde romatizmanın neden olduğu birçok zorluğu aşmak ve ağrıyı ortadan kaldırmak ve/veya büyük oranda hafifletmek mümkündür.
Romatizma Nedir?
Romatizma kas, kemik ve eklemlerde ortaya çıkan ağrı, şişlik, şekil bozukluğu ve hareket etme kısıtlılığı gibi sonuçları olan çok yaygın bir hastalıktır. Hemen her yaş grubundan çeşitli romatizmal rahatsızlıklara rastlanabilir.
Romatizma Belirtileri
- Yumuşak dokularda ağrı ve şişlik
- Eklem ve kemiklerde ağrı ve şişlik
- Eklemlerde şekil bozukluğu, deformasyon
- Hareket etmede zorluk
- Sabahları kas ve eklemlerde sertlik
- Halsizlik, güçsüzlük hissi
- Sinir sistemi şikayetleri
- Cilt hassasiyetleri
- Gözlerde hassasiyet, görme bozukluğu, iltihaplı göz hastalıkları
- Böbrek fonksiyonlarında aksama, yetersizlik
Romatizma Tedavisi
Romatizma, ilaç tedavisi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları bir arada kullanılarak, kişiye özel olarak planlanmalıdır.
İlaç tedavisi ağızdan ya da direk romatizmalı ekleme enjeksiyon şeklinde uygulanabilir. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu gibi detaylar da göz önünde bulundurularak ağrı ve iltihap derecesine göre tedavinin nasıl olacağına doktor karar verir.
Fizik Tedavi ile Romatizma Tedavisi
Fizik tedavi, romatizmal hastalıkların tedavisinde son derece etkilidir. Egzersiz teknikleri, sıcak uygulaması ve manuel terapiler hastanın günlük yaşam konforunu artırmakla birlikte, hastalığın seyrini olumlu etkiler.